Bouwstenen in de ict (21 Kembit)

Kembit is één van de weinige bedrijven die een kasteel als kantoorpand kiezen. De netwerkspecialist en dienstverlener houdt kantoor in kasteel Wijnandsrade in de provincie Limburg. Samen met Picoplast (kunststofkorrels) is het de enige commerciële instelling in het complex.

In de bovenverdiepingen wonen particulieren.
De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de twaalfde eeuw. Als eerste bewoner staat het riddergeslacht Heren van Schinnen te boek. Vanaf halverwege de viertiende tot het begin van de zestiende eeuw is de naam Masherel (de gemaskerden) verbonden aan het kasteel. Toen werd via een huwelijk ridder Wilhelm von dem Bongart kasteelheer. Dit geslacht hield het tot 1916 vol. Daarna kwam Wijnandsrade via een bankier in handen van Theodoor Opfergelt, die tot 1929 burgemeester was van het gelijknamige dorp. In 1928 kwam het kasteel voor veertienduizend gulden in het bezit van de Minderbroeders Conventuelen Nu. Inmiddels was het complex uitgebouwd en groot genoeg om als klooster te fungeren. De Minderbroeders bleven tot 1967. Het was aansluitend 23 jaar eigendom van architectenbureau Haskoning kreeg. In 1990 kreeg de stichting Behoud van Kasteel Wijnandsrade de eigendomsrechten. Deze restaureerde het complex tot wat het nu is.
 
Henk Boot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.