Literair Gent wint VGI-prijs

Literair Gent heeft de VGI ICT-Innovatieprijs 2005 in de wacht gesleept. De prijs is bedoeld voor de meest vernieuwende ict-toepassing op het terrein van geschiedenis in Nederland en Vlaanderen.

De trofee is ingesteld door de Vereniging voor Geschiedenis en Informatica (VGI) en werd uitgereikt tijdens het internationaal congres van de Association for History and Computing in Amsterdam. Literair Gent is een databank waarin informatie over het Gentse literaire erfgoed - van middeleeuwen tot heden - wordt verzameld, ontsloten en via een website aangeboden. Het kent een literair lexicon van iedereen die in of over Gent heeft geschreven, maar bevat ook algemenere overzichten, fragmenten en literaire wandelingen.
Het juryrapport looft de gekozen weg van de redactie van het winnende project om voortdurend de Gentse literaire actualiteit te combineren met de geschiedenis van de stad. Daardoor bereikt Literair Gent een breed, geïnteresseerd maar niet per se gespecialiseerd publiek. De Vlaamse site won het in de finale van het Digitaal Oorkondeboek Groningen en Drenthe (zie: http://www.cartago.nl) en het webportaal KennisInfrastructuur CultuurHistorie (http://www.kich.nl).
De VGI heeft als doel het bevorderen en verspreiden van kennis met betrekking tot het gebruik van informatica in historisch onderzoek en onderwijs. In 2003 en 2004 wonnen respectievelijk het Amsterdams Gemeentearchief en het Ename Expertisecentrum de innovatieprijs.
 
Meer info: http://www.literair.gent.be en http://www.vgi-online.org

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.