Bouwstenen in ict-land (18 Nato)

Afgelopen zomer was het feest in Schoonhoven; gevierd werd dat een enorme golfbal al dertig jaar de omgeving opsiert. Op zich heeft de gemeente er niets mee te maken. Het 'gebouw' is eigendom van de Nato en ligt op een stuk weiland van het Ministerie van Defensie.

Gebouw is eigenlijk een onjuiste aanduiding, want het bevat geen kantoren of iets dergelijks en heeft zelfs geen ramen.
Ook is het maar de vraag of bij het ontwerp een architect is betrokken. Dit soort met kunststofdoek beklede staalconstructies kom je wereldwijd op diverse plaatsen tegen. Ze hebben allemaal dezelfde functie: de inwendig opgestelde apparatuur beschermen tegen (weers)invloeden. Ze herbergen ook allemaal hetzelfde: schotelantennes met bijbehorende randapparatuur. De antenne in Schoonhoven heeft een doorsnee van twaalf meter. Hij is het belangrijkste knooppunt in het data- en spraakverkeer van de Navo-staten in Noord-Europa. Achttien vaste medewerkers zorgen er binnen de bal voor dat de antenne 24-uur per dag operationeel is.
 
Henk Boot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-11T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.