Triple P haalt opnieuw kaasschaaf uit de la

Fezi Khaleghi: 'Middensegment markt nog niet aangetrokken'

Een jaar geleden riep 'comeback-kid' Fezi Khaleghi dat er geen nieuwe reorganisaties bij Triple P meer zouden plaatsvinden. Hij constateert nu met lede ogen dat hij die belofte niet kan waarmaken.

Oprichter Fezi Khaleghi keerde in de zomer van 2003 terug bij zijn liefdeskindje om als gedelegeerd commissaris het bestuur bij te staan in het uitstippelen van de groeistrategie. Nu, een jaar later, moet hij constateren dat hij zijn belofte om niet meer te saneren niet heeft kunnen waarmaken. Triple P (omzet 2003: 80,4 miljoen euro, 310 medewerkers) is verder weggezakt en staat op verlies. "Onze klanten op het middensegment van de markt stellen hun ict-investeringen nog steeds uit, de concurrentie is hard en de marges zijn laag. De omslag naar hoogwaardige beheerdiensten is door het uitblijven van orders, niet gelukt." Het schrappen van 75 arbeidsplaatsen is in zijn ogen broodnodig, omdat het om verborgen werkloosheid handelt. "Deze medewerkers zitten inmiddels thuis, en de onderneming draait gewoon door." Khaleghi wacht op het herstel van de markt en houdt er vertrouwen in dat de gedane investeringen in de niche-oplossingen voor de zorg- en mediasector zich alsnog uitbetalen. Plannen om het bedrijf te verkopen, zegt hij niet te hebben, maar erover praten kan altijd. De oprichter kan vanwege de beursnotering aan de Nasdaq geen uitlatingen doen of zich kopers hebben gemeld.

Wantrouwen

Bij de 75 geschrapte arbeidsplaatsen gaat het om 62 gedwongen ontslagen en om 13, na een regeling vrijwillig vertrokken medewerkers. Het betreft vooral oudere, duurdere werknemers. De vakbonden bereikten een principeakkoord over een sociaal plan, maar dat is inmiddels door de leden verworpen. "Het was een mager plan, met een beperkte ww-aanvulling en een outplacementsregeling, maar meer zat er naar ons idee niet in", zegt Jan Paul Veenhuizen, bestuurder bij FNV Bondgenoten. "Het wantrouwen onder onze leden bleek echter groot: zij menen dat de hand wordt gelicht met het 'last in - first out'-principe en dat het bedrijf er beter voor staat dan de directie voorspiegelt."
Veenhuizen wijst erop dat het verwerpen van het sociaal plan voor Triple P nadelig is, omdat de afwikkeling van individuele ontslagaanvragen via het CWI langer duurt dan een collectief ontslag. Khaleghi heeft daarom deze week de vakbonden uitgenodigd voor nieuwe onderhandelingen. "Ik heb begrepen dat de werknemers liever geld hebben dan begeleiding naar een andere baan. Daarover valt te praten."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-01T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.