Netmanage herschrijft boeken

Nieuwe accountant scherpt verliezen aan

Softwareleverancier Netmanage moet zijn verlies over 2000 en 2001 met vier- tot vijf miljoen dollar méér herzien. Financieel directeur Mike Peckham bezweert dat zijn bedrijf niet past in de rij van Amerikaanse bedrijven die hun resultaten schaamteloos hebben overdreven.

Peckham geeft toe dat het nieuws van de jaarcijferscorrectie niet op een gelukkig moment komt. Volgens hem heeft het te maken met een verschil van interpretatie van boekhoudkundige regels tussen de oude accountant Arthur Andersen en zijn in juni aangestelde opvolger Deloitte & Touche. Volgens het laatste bureau moet Netmanage een groter bedrag afschrijven voor valutakoersschommelingen, naar aanleiding van diverse internationale transacties, en voor een investering in het bedrijf Broadbase, toen dit in 2001 werd verkocht aan Kana. "De correctie heeft niets van doen met de geboekte omzet," stelt Peckham. "Het heeft ook geen invloed op onze kaspositie: we hebben nog zo'n dertig miljoen op de bank staan, schuldenvrij." Volgens Chris Mason, hoofd van de Europese organisatie, leidt de aankondiging niet tot een orderterugval. "Wij opereren redelijk succesvol in een moeilijke markt."
Netmanage kent twee hoofdactiviteiten. Van oudsher is er host access, waarbij door middel van verbindingssoftware applicaties op bijvoorbeeld een mainframe vanaf een pc of het web te bereiken zijn. Verder zit het relatief kort in het aanbieden van integratiediensten, waar het nog een naam moet opbouwen.
Netmanage boekte vorig jaar op een omzet van tachtig miljoen dollar een verlies van 9,3 miljoen. Er werken ruim vijfhonderd medewerkers, waarvan twaalf in Nederland.
Het bedrijf startte in 1990 en heeft vooral in de mainframewereld naam gemaakt. Sinds 1997 is het in Nederland actief toen het Netsoft overnam, een specialist in AS/400-hostoplossingen. Het was de afgelopen jaren sowieso kooplustig. Het kocht medio1998 FTP Software voor zijn Unix-verbindingssoftware, en eind 1999 het moeizaam opererende Wall Data, leverancier van applicaties voor web-to-host-toegang.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-20T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.