Wbso krijgt 100 miljoen extra

Het kabinet gaat 100 miljoen euro meer uittrekken voor de fiscale aftrekregeling speur- en ontwikkelingswerk (Wbso). Veel softwarebedrijven maken van deze subsidieregel gebruik.

Daarmee wordt een bezuiniging die het vorige kabinet had genomen, tenietgedaan. Om met name het midden- en kleinbedrijf waaronder starters te stimuleren tot meer onderzoek en ontwikkeling wordt het budget van de Wbso vanaf 1 januari 2004 stapsgewijs verhoogd. In 2004 wordt het budget met 50 miljoen euro verhoogd, in 2005 met 75 miljoen euro en in 2006 en latere jaren met 100 miljoen euro per jaar.
De tarieven van de eerste en tweede schijf worden geleidelijk verhoogd. De lengte van de eerste schijf wordt verlengd. Tevens gaat de vaste aftrek voor (startende) zelfstandigen omhoog.
Tegelijkertijd worden maatregelen genomen om oneigenlijk gebruik te voorkomen. De Wbso zal daartoe verder worden aangescherpt.
Daarnaast wil het kabinet de relatief hoge octrooikosten in Nederland verlagen, wat gunstig is voor de kleinere bedrijven. Het kabinet wil het wetenschappelijk onderzoek verder verbeteren door concentratie op een beperkt aantal onderzoeksgebieden. Belangrijk is ook om meer kennis te ontwikkelen, te verspreiden en toe te passen in bedrijven en kennisinstellingen. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-09-19T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.