Getroncis presenteert nieuwe bedrijfsaanpak

'Dienstverlener, geen dozenschuiver'

Getronics wil zo veel mogelijk af van het imago van dozenschuiver. Niet dat het deze activiteit geheel overboord zet, maar het ziet meer in dienstverlening.

"Het alleen leveren van switches en routers doen we liever niet meer", steltl topman Klaas Wagenaar. Getronics wil dat diensten als beheer en onderhoud in zo'n contract zijn opgenomen. "De marges op het verkopen van hardware zijn zo klein, het loont de moeite niet", verklaart onderdirecteur Coert van Ee. Het bedrijf haalt hier echter nog steeds zo'n 25 procent van de omzet uit.
"Gooi ons niet op één hoop met Cap Gemini of Ordina. Dat zijn onder meer consultancy-bedrijven. Wij doen vooral netwerk- en desktopbeheer. Wat onze aard betreft zijn we echt een ander bedrijf", aldus Wagenaar.

Federatie van culturen

De ict-dienstverlener presenteerde afgelopen dinsdag het vernieuwde Getronics aan pers, analisten en klanten. Hoofdbestanddeel is de dienstverlening rondom netwerk- en desktopbeheer. Het 'portfolio' wordt daarnaast gevuld met zes 'oplossingen': applicatie-integratie, opslag-, server- en netwerkintegratie, beveiliging, data, spraak en video, mobiele ict en als laatste het beheer van bedrijfsinformatie.
Met de presentatie aan de buitenwacht van de zeven poten zet Wagenaar een punt achter het verleden. De aanpak, dienstverlening en producten worden bij alle kantoren en vestigingen hetzelfde, zegt de topman. Getronics is niet langer een 'federatie van culturen, nevenvestigingen, systemen en processen'. Die niet gestructureerde organisatie was volgens hem een gevolg van de overname van Wang om 1999. De nieuwe concentratie verklaart volgens hem ook het afstoten van exoten, waaronder een it-consultancy-onderdeel in Frankrijk.
"Waarom we dit midden september presenteren? Heel het bedrijf is er klaar voor. Niets is zo vervelend als het starten van zo'n campagne, en de troepen weten nog van niets."
Topman Klaas Wagenaar vond de marketingpresentatie ook een mooi moment om aan te kondigen dat "de zwarte deken die lange tijd over ons heen lag" weg is. Er zit zeker in 2005 groei aan te komen, stelt hij. De onzekerheid omtrent de omzetontwikkeling is een stuk minder dan halverwege de zomer. Precieze cijfers wil Wagenaar niet geven. "We blijven voorzichtig."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.