SCO slankt af voor overdracht aan Caldera

Voordat de Santa Cruz Operation (SCO) zijn Unix-divisies overdraagt aan Linux-distributeur Caldera stuurt het 190 werknemers (19 procent) de laan uit. Woordvoerders melden dat deze reorganisatie 5 tot 6 miljoen dollar kost.

De divisie voor de Tarantella-software is de enige SCO-groep aan welke deze ontslagronde voorbijgaat. Die groep vormt het restant van SCO dat onder de naam Tarantella Incorporated verder gaat als dienstverlener en leverancier van thin client/server-programmatuur.
Volgens SCO-directeur Doug Michels schuilt de oorzaak van de ontslagen slechts ten dele in de aankoop van SCO's Unix-activiteiten door Caldera-firma. Hij wijt de noodzaak voor deze afslanking ook aan de slechte financiële resultaten van het afgelopen jaar.
Overigens zijn de financiën van Linux-distributeur Caldera er slechter aan toe dan die van de 'traditionele' softwareleverancier SCO. Michels zegt verder dat de ontslagen plaatsvinden in overleg met Caldera. Die onderneming wil zich voortaan richten op dienstverlening voor zowel de eigen Linux-uitvoering als de nu ingelijfde Unix-varianten.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-15T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.