Optimisme over ict-investeringen

Ict-budget stijgt weer

De ict-investeringen in Nederland trekken weer aan. Het komende jaar wordt een forse stijging verwacht. Ook afgelopen jaar was al een toename zichtbaar.

De vooruitzichten van Nederlandse ict-investeringen zien er zonnig uit. Ongeveer 43 procent van de ondervraagden van de jongste Ernst & Young ICT Barometer verwacht het komende jaar een stijging van het budget. In het afgelopen jaar namen de investeringen met 35 procent toe. Slechts 12 procent van de ondervraagden verwacht komend jaar een daling.
De meest optimistische sector is de dienstensector. Daar verwacht 58 procent van de respondenten een stijging van de ict-budgetten, terwijl slechts 13 procent een daling verwacht. De verwachtingen ten aanzien van ict-investeringen zijn met deze cijfers aanmerkelijk positiever dan over dezelfde periode vorig jaar.

Veranderen van baan

De vraag naar externe ict'ers neemt vanaf april dit jaar weer licht toe. Ook het aandeel internet-ict'ers lijkt licht te groeien. Deze groei doet zich met name voor binnen de dienstensector en het midden- en kleinbedrijf. Zo'n 12 procent van de ondervraagden is het afgelopen jaar van werkgever veranderd. Voor het komende jaar geldt dat 22 procent van de ondervraagden van plan is om binnen een jaar van baan te veranderen. Onder ict'ers tot 34 jaar ligt dit percentage aanzienlijk hoger (29 procent). Het blijkt dat er op dit vlak geen noemenswaardige verschillen bestaan tussen mannen en vrouwen.
 
 
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-09T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.