AND bijna in de rode cijfers

AND International Publishers zag de winst in de eerste zes maanden van 1999 dalen met 66 procent van 0,6 naar 0,2 miljoen gulden.

De omzet liet een toename zien van 82 procent tot 41,5 miljoen gulden. Die groei is voornamelijk te danken aan de consolidatie van het ingelijfde Biblion, een samenwerkingsverband met de Stichting Nblc voor het ontwikkelen van databases, indexeertechnieken en elektronische publicaties.
De elektronische uitgeverij twijfelt of het in 2000 de omzetdoelstelling van 170 miljoen gulden zal halen. Wel verwacht AND dat de veel te hoge kostenstructuur door de ingezette reorganisatie volgend jaar flink is verlaagd. De directie schat in dat dit lopende boekjaar nog wel in de zwarte cijfers kan worden beëindigd.
Reorganisatielasten van bijna vier miljoen in de eerste helft van 1999 roomden de winst van AND nog verder af. Het bedrijf verkocht zijn activiteiten in Spanje, Frankrijk en Italië aan het lokale management, wat een omzetverlies van 1,7 miljoen tot gevolg had. Verder verplaatste AND het intikken van gegevens voor onder andere routeplanners van Nederland naar Puna in India. De dataproductie-faciliteiten zijn in Eindhoven (per 1 juni) en in Rotterdam (per 1 augustus) gesloten. Bovendien herstructureerde AND zijn organisatie in twee divisies: Data Solutions en Strategic Developments. De reorganisatie kostte 49 mensen hun baan; in de tweede helft van dit jaar zullen nog eens 75 banen worden geschrapt.   RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-08-27T00:00:00.000Z Rik Sanders