Stoelendans Compaq-Digital afgerond

Utrechtse vestiging Digital niet getroffen door ontslagen

De overname door Compaq zal op de Sales & Service-afdeling van Digital in Utrecht niet tot gedwongen ontslagen leiden. Dit heeft Daan Fousert, manager Human Resources & Organisation van Digital de vakbonden en ondernemingsraad toegezegd.

De vakbonden en de ondernemingsraad van Digital gaan ervan uit dat Fousert deze toezegging als de nieuwe Human Resource Manager bij Compaq zal bekrachtigen. Fousert maakt namelijk deel uit van het beoogde directieteam van de nieuwe combinatie Compaq-Digital. Dit team, dat deze week is gevormd, zal leiding geven aan de integratie van de beide bedrijven in Nederland. Ton Pannekoek, voormalig country-manager van Compaq is de kapitein op het nieuwe schip is. Verder nemen naast Fousert nog twee directieleden van Digital zitting in het beoogde team. Theo Cordesius geeft leiding aan de afdeling Network and Systems Integration Services. Rien de Heer, eveneens afkomstig van Digital, is manager Operations Management Services.
De overige directieleden vervulden hun nieuwe functie eerder bij Compaq. Eric Aalbers is financieel manager. De verkoopafdelingen staan onder leiding van Ronald Knoop voor Channel Sales, Erik van de Meijden voor de verkoop aan grote klanten en Ruud IJsel Schepper voor Consumers Sales and Marketing. Joop Ruijgrok krijgt een dubbelfunctie. Hij is manager Marketing en PC Products Group. Sander Scholten staat aan het hoofd van de Enterprise Computing. Deze veelbelovende afdeling omvat ondermeer Windows NT, Alpha, VMS, elektronische handel en datapakhuizen. Hans Daniëls komt terug van Compaq Ierland om leiding te geven aan de field-engineers.

Knopen doorhakken

Nu de nieuwe directie is aangesteld, kunnen er knopen worden doorgehakt. De vakbonden voerden afgelopen dinsdag overleg met het management. De Unie was hierbij niet aanwezig vanwege de vakantie van de verantwoordelijke bestuurster. Volgende week bespreekt De Unie de nieuwe situatie met vertegenwoordigers van de onderneming. De partijen hebben ondermeer gesproken over de integratie van de bedrijfsonderdelen en de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. De betrokkenen willen de integratie van de Utrechtse vestiging van Digital voor het einde van dit jaar afronden. Bij het ter perse gaan van dit nummer, waren de resultaten van deze besprekingen nog niet bekend.
Over de toekomst van het Europese distributiecentrum van Digital in Nijmegen bestaat minder duidelijkheid. Deze vestiging valt onder de verantwoordelijkheid van het Europese managementteam. De vakbonden verwachten dat de integratie van het centrum pas in 1999 voltooid zal zijn. Het is nog niet duidelijk of Compaq enkele onderdelen afstoot. Betrokkenen schatten in dat de integratie enkele tientallen banen zal kosten.
Volgens voorzitter Ruud Haafkens van de Ondernemingsraad van Digital Nijmegen wachten de mensen met smart op meer duidelijkheid. Bestuurder Sim�ne Verlaan van vakbond De Unie geeft aan dat enkele werknemers in Nijmegen hebben besloten een andere baan te zoeken, vanwege de onzekere toekomst. Haafkens ontkent dat er sprake is van onrust onder de medewerkers. "Er zullen ongetwijfeld mensen weglopen. Maar de tent loopt zeker niet leeg."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-07T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.