Stichting Technologie Rating beoordeelt ook software

Gevestigde bedrijven en starters die interessante software hebben ontwikkeld, kunnen de marktpotentie hiervan door een onafhankelijke instantie laten beoordelen.

Vooral met het oog op de financiering is dit belangrijk. De Stichting Technologie Rating maakt haar methode om innovatieprojecten integraal te beoordelen op technologische, management- en commerciële aspecten geschikt voor softwareprojecten. Met het Project Software wordt beoogd een module bij de methode Technologie Rating te ontwikkelen, waarmee software- gerelateerde innovatieprojecten kunnen worden beoordeeld.
Dit blijkt uit het nieuwe jaarverslag van de Stichting. Men is thans bezig vijftien veelbelovende software-projecten te beoordelen en in een rangorde te plaatsen.

Kosten

Het ministerie van Economische Zaken vergoedt de kosten van deze beoordeling. De voorbereidingen zijn thans in volle gang. Drie financiële instellingen volgen het project op de voet. Gilde Investment Management, Atlas Investeringsgroep en ING Bank zijn hierbij betrokken. Van hen wordt gevraagd zich in te spannen om de beste vijf projecten op marktconforme basis te financieren.
Een soortgelijk project is gedaan met bio- en medische technologie. Maar daarbij was de betrokkenheid van de financiers groter, zo blijkt uit het jaarverslag.
De Stichting meldt dat het instrumentarium ter beoordeling van innovaties nu het stadium van volwassenheid heeft bereikt. De afgelopen twee jaar zijn twintig innovatieprojecten met het instrumentarium beoordeeld. Deze projecten hadden betrekking op uiteenlopende technologieën als bio- en medische technologie, werktuigbouw, IT, membraan-, milieu en procestechnologie, mechatronica en micro-elektronica. Het betrof zowel projecten van startende als van bestaande bedrijven.
Voor het instrument van technologie-rating bestaat veel belangstelling in Europa. Momenteel worden er met verschillende partijen besprekingen gevoerd over mogelijke internationale samenwerking. Besloten is een kantoor te openen in Brussel, waar Belgische ondernemers terecht kunnen voor de beoordeling van innovatieprojecten. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.