Zwakke dollar leidt niet tot prijsdaling

Amerikaanse ict-bedrijven in Nederland spinnen garen bij de huidige lage stand van de dollar. Toch geven de meeste het voordeel niet meteen door aan de klant, zo blijkt uit een telefonische rondgang.

Het terugrekenen naar dollars van de verkoop in euro's levert deze bedrijven een aardig voordeel op. Voor HP was dat vorige week aanleiding voor een prijsverlaging van 8 procent voor printerbenodigdheden. De prijsverlaging komt er echter niet voor consumenten-pc's of zakelijke producten, legt HP-woordvoerster Antoinette Bendijk uit. "De prijzen van consumenten-pc's stellen we iedere drie maanden vast, waarbij we ook koersvoordelen doorgeven. Voor de zakelijke markt stellen we onze prijzen iedere maand bij."
Hardwareleverancier Dell en softwarereus Microsoft zijn evenmin van plan de huidige gunstige omwisselkoers te gebruiken voor een prijsverlaging. Dell: "We stellen de prijzen ieder kwartaal bij." Microsoft: "We voerden afgelopen jaar al een prijsverlaging door." Bij IBM kon begin deze week niemand commentaar geven.

Inktpatronen

Sun verrekent de koersverschillen per kwartaal, meldt woordvoerder Gustaaf Vossenaar. "Bij ons werkt het anders, we doen niet in inktpatronen." Met de meeste klanten worden volgens hem afspraken gemaakt over de te hanteren omwisselkoersen. "We proberen de verschillen zo klein mogelijk te houden."
Of HP binnenkort de overige prijzen naar beneden bijstelt, kon Bendijk niet zeggen. De hardwareprijs hangt volgens haar vooral af van de prijs van onderdelen. "Schroefjes kopen we bijvoorbeeld voor een half jaar in, maar andere onderdelen pas vlak voor we ze nodig hebben."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-04T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.