Spectaculair debuut Microstrategy

Softwareleverancier Microstrategy heeft vorige week een succesvolle gang naar de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq gemaakt. De introductiekoers van de vier miljoen aandelen bedroeg 12 dollar. Na een dag handel steeg de koerswaarde spectaculair met 60 procent naar ruim 20 dollar. Er waren tien keer zoveel inschrijvingen op het aandeel als het aanbod groot was.

De software-onderneming heeft naast zijn hoofdkwartier in de Verenigde Staten kantoren in Nederland, Italië en Australië. Om de komende jaren eenzelfde groei te blijven realiseren heeft Microstrategy niet meer genoeg aan zijn eigen vermogen.
Het Amerikaanse bedrijf geeft met de beursgang slechts 10 tot 15 procent van zijn aandelen uit handen. Hoogste baas Michael Saylor wil de touwtjes graag zelf in handen houden. "Wij realiseren ons dat een aantal activiteiten in onze bedrijfsvoering, zoals product- en organisatie-ontwikkeling, de resultaten op korte termijn drukken", zegt directeur Microstrategy Nederland Marcel Smit hierover. Het bedrijf wil niet als andere beursgenoteerde bedrijven opgejaagd worden door de druk om elk kwartaal met uitstekende financiële resultaten voor de dag te komen. Daarom brengt het een beperkt aantal aandelen naar de beurs en kan het flink blijven investeren in productontwikkeling (meer dan 25 procent van de omzet) en de interne organisatie en opleidingen.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.