Oracle meldt goed én slecht nieuws

De financiële cijfers over het vierde kwartaal van Oracle liggen duidelijk boven de verwachting van analisten.Zij meenden dat de resultaten gelijke tred zouden houden met de concurrentie. Met een winststijging van 31 procent logenstraft de software-ontwikkelaar die voorspellingen. De winst komt uiteindelijk uit op 527 miljoen op een omzet van 2,9 miljard dollar (een toename van 22 procent).

Over het gehele boekjaar 1999, dat op 31 mei eindigde, realiseert de leverancier van database- en erp-software een omzet van 8,8 miljard en een winst van 1,3 miljard dollar. Dat zijn stijgingen van respectievelijk 24 en 35 procent ten opzichte van een jaar geleden.
Ondanks deze goede resultaten neemt Oracle vast een voorschot op het komende boekjaar door te stellen dat het rekening houdt met forse tegenvallers in de eerstkomende kwartalen. Daarbij wordt met name gewezen op de negatieve invloed van de naderende eeuwwisseling. Om deze periode zo goed mogelijk door te komen, wil het bedrijf de kosten fors verlagen. Een eerste actie daartoe is een reorganisatie. De onderneming bouwt aan een meer internet-gericht verkoopmodel. Daarmee komen zeker 325 arbeidsplaatsen in het gedrang. De hiermee gepaard gaande ontslagen vallen naar verwachting in alle geledingen van de onderneming.   RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.