1996: jaar differentiatie van de arbeidsvoorwaarden

AMSTERDAM - De Vereniging Vifka heeft 1996 uitgeroepen tot het jaar van de differentiatie van de arbeidsvoorwaarden in de sector informatie-, communicatie- en kantoortechnologie. Per bedrijf zullen verschillende arbeidsvoorwaarden gelden die onderling afwijken voor wat betreft arbeidsduur, arbeidspatronen en flexibiliteit. "De differentiatie slaat werkelijk toe," zo stelt drs J. Struijk, algemeen directeur van de Vereniging Vifka in het jongste jaarverslag.

Het jaar 1995 markeerde volgens Struijk een kentering in het karakter van de collectieve arbeidsovereenkomst. Belangrijkste kenmerk van de nieuwe aanpak is dat de cao rekening houdt met de 'eigen dynamiek' van de bedrijven die hiermee moeten werken en zich per bedrijf laat aanpassen: "maatwerk en differentiatie", noemt Struijk dit.
Hoewel de afspraken die er over de arbeidsvoorwaarden zijn gemaakt veel speelruimte bieden aan individuele ondernemingen, hamert Struijk er in het jaarverslag op dat "het een illusie is te denken dat de slag om flexibiliteit en ingrijpende vernieuwing van de arbeidsvoorwaarden gemaakt wordt door deze ieder voor zich te laten uitvechten. Een adequate ordening per bedrijfstak heeft meer toekomst dan het blijven accentueren van ogenschijnlijk conflicterende belangen op de korte termijn," aldus Struijk. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.