CAP haalt eindelijk uvi-eenheid binnen

Personeel ABP-CIS ziet overstap naar automatiseerder niet zitten

Met de beoogde overname van CIS, de it-divisie van ABP, slaat Cap Gemini Ernst & Young definitief zijn slag op de markt van de sociale zekerheid. Eerder nog zag Cap interessante deals aan zijn neus voorbij gaan.

Deals
Naast de ABP/Cap-deal zijn de afgelopen weken meer grote (voorgenomen) deals losgekomen: Essent/IBM, Delta Lloyd/IBM en PCM/Pink Roccade. In sommige gevallen lopen de emoties hoog op.
Het merendeel van de activiteiten van Concern Information Systems (700 man) is gericht op het ABP. Daarnaast verzorgt CIS de automatisering van het UWV-Uszo, de deelorganisatie die voor werknemers bij de overheid, onderwijs en defensie de ziektewet-, arbeidsongeschiktheid- en werkloosheidsregelingen uitvoert. Het Uszo zat eerst als uitvoeringsinstantie (uvi) bij het ABP. Onder Paars II werd besloten dat alle uvi's op het gebied van de werknemersverzekeringen wao en ww per 2002 in een grote staats-uvi UWV zouden opgaan. Er brak een strijd los rond het overnemen van de it-divisies die zich hiermee bezighouden. Pink Roccade deelde begin 2000 de eerste klap uit met de inlijving van ASZ (1000 medewerkers) van de GAK Groep, waarna Ordina verrassend Relan ICT (450 automatiseerders) kocht. Cap Gemini leek op uvi-gebied achter het net te vissen, al sloot het in 2001 een samenwerkingsovereenkomst met de SFB Groep (Sociaal Fonds Bouwnijverheid).
Als pleister op de wonde kocht Cap begin 2002 Werklinq (360 medewerkers). Het omvormen van deze automatiseerder van de arbeidsvoorziening als efficiënt onderdeel van Cap verliep echter moeizaam en klanten als Centrum voor Werk en Inkomen, het reïntegratiebedrijf Kliq en Centrum Vakopleidingen klaagden over de teruglopende kwaliteit van de dienstverlening. Met de uvi-expertise van CIS erbij krijgt Cap een krachtiger positie om opdrachtgevers uit de sociale zekerheidssector te bedienen. De automatiseerder staat echter voor de lastige opgave het personeel van CIS warm te maken voor de overstap. Een groot deel heeft in de petitie aan de ABP-directie laten weten dat CIS binnen het pensioenfonds moet blijven. Overigens reageerde directeur John Neervens laconiek op de noodkreet. Hij zei blij te zijn met de hoge actiebereidheid omdat dat een teken van gemotiveerdheid is. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.