HP grootste (of niet)

Hewlett-Packard stelt de grootste serverleverancier te zijn, op basis van cijfers van onderzoeksbureau IDC. Wereldwijd heeft HP een marktaandeel van 27,9 procent, met Unix-servers in Nederland zelfs 49 procent. Volgens onderzoeksbureau Gartner is HP echter tweede.

Gartner heeft zijn bevindingen voor het eerste kwartaal van dit jaar herzien. Het bureau had te lage cijfers gebruikt voor eerdere kwartalen. Uit de bijstelling blijkt dat HP's serververkoop het afgelopen jaar meer is ingezakt dan eerst was gedacht. Het bedrijf boekte een omzet van 10,8 miljard dollar, wat neerkomt op een aandeel van 25,2 procent op de hele servermarkt (43,1 miljard dollar). De omzet van IBM en Sun Microsystems uit servers blijkt nu juist hoger te liggen.
Het opvallendste zijn echter de bevindingen voor het eerste kwartaal van 2003. HP is volgens Gartner niet de grootste; dat is IBM met 30 procent marktaandeel (3,2 miljard dollar). Daarna komt HP met 24,7 procent (2,6 miljard). Sun en Dell sluiten de ranglijst met respectievelijk 1,35 miljard en 985 miljoen dollar omzet. HP haalt de cijfers van IDC aan, waaruit blijkt dat het wel degelijk de grootste is met een marktaandeel van 29,7 procent op basis van 2,94 miljard dollar omzet.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.