Acties BSA sorteren weinig effect

Het illegale gebruik van zakelijke software is het afgelopen jaar wereldwijd met maar 1 procent afgenomen.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van International Planning and Reseach. Voor de opdrachtgevers, Business Software Alliance (BSA) en Software & Information Industry Association (SIIA), is het een hard gelag dat hun inspanningen om het illegale gebruik van software terug te dringen maar weinig resultaat hebben. Nog erger is het dat in sommige westerse landen het gebruik zelfs toeneemt; in België/Luxemburg en Canada met 1 procent en in Portugal met zelfs 4 procent.
BSA Nederland ziet in de tegenvallende cijfers aanleiding om het illegaal gebruik van software nog harder aan te pakken met acties als 'verklik je baas' waarbij het flinke sommen geld in het vooruitzicht stelt. Acties als deze worden echter door de branche en het bedrijfsleven niet met applaus ontvangen (zie Computable week 20 en week 21).
Van de westerse landen behoort Nederland nog steeds tot de top. Met 44 procent aan illegale software staat het samen met Italië op een gedeelde vijfde plaats. In Europa doet het Verenigd Koninkrijk het het best met 26 procent. Opvallend is wel dat de omzetderving van de dealers daar met 214,7 miljoen dollar is toegenomen tot 679,5 miljoen, terwijl in Nederland de wederverkopers 264,4 miljoen dollar aan omzet misten, een stijging van 68,6 miljoen.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Henk Boot