Interessant werk en salaris lokken ict'er weg

Interessant werk en een beter salaris zijn de twee grootste lokkers voor automatiseerders. Dat blijkt uit een onderzoek van de uitgever van Computable, VNU.

Van de ondervraagde 269 automatiseerders, die door de selectiemethode zo'n 92 duizend collega's vertegenwoordigen, noemt 56 procent een inhoudelijk interessante functie de belangrijkste reden om van baan te wisselen. Een beter salaris is voor 54 procent een argument, op de voet gevolgd door het verlangen naar een nieuwe uitdaging.
Automatiseerders blijken hierin nauwelijks te verschillen van andere beroepsgroepen, zoals financieel specialisten, verkopers en marketeers. Een nieuwe uitdaging, interessant werk en salaris zijn - alle categoriën beschouwd, met 57, 57 respectievelijk 51 procent de belangrijkste redenen een andere baan te zoeken.

Relevantie

Minst belangrijk vinden ict'ers de maatschappelijke relevantie van het werk (voor slechts 4 procent reden om van baan te veranderen). Ook maakt het automatiseerders nauwelijks uit of ze voor een 'top-bedrijf' kunnen werken (5 procent). Ook is het gebrek aan contact met het management geen reden om naar een andere werkgever uit te kijken (6 procent).
De automatisering is met 22 procent een van de drie meest populaire werk-gebieden, blijkt uit het Bereiks Onderzoek Arbeidsmarkt van VNU. Meest geliefd is de zakelijke dienstverlening (32 procent), tweede plaats krijgt de consultancy, met 24 procent.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.