Borland gaat juridische strijd aan met Microsoft

Borland, fabrikant van ontwikkelgereedschappen voor client/server en Internet applicaties, beschuldigt Microsoft van oneerlijke concurrentie en is tegen 's werelds grootste software-fabrikant een juridische procedure begonnen.

Volgens Borland probeert Microsoft door het wegkopen van belangrijke functionarissen de concurrentiepositie van haar tegenstander te verzwakken en het financiële herstel te vertragen. Zoals bekend zit Borland zwaar in de rode cijfers. Desalniettemin blijft ze een luis in de pels van Microsoft als het gaat om ontwikkeltools.

Onderuit halen

Als onafhankelijke ontwikkelaar probeert Borland openheid te bevorderen. Bovendien kan met Borland's ontwikkeltools voor Internet, IntraBuilder en JBuilder software worden gemaakt die op alle platforms draait.
In tweeënhalf jaar zou Microsoft ten minste 34 vooraanstaande medewerkers, onder wie software-architecten en -ontwikkelaars en marketingmensen hebben weggekocht. Volgens Borland-topman Delbert Yocam zijn dit geen incidenten, maar een doelbewuste strategie om een tegenstander onderuit te halen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-16T00:00:00.000Z Correspondent