Rijnhaave werkmaatschappij van BT-dochter Syntegra

ZOETERMEER - Het automatiseringsbedrijf Rijnhaave Groep wordt overgenomen door British Telecom-dochter Syntegra. De Britten kopen het bedrijf voor een onbekend bedrag. BT heeft met name interesse voor het klantenbestand dat volgens insiders van hoog niveau is. Veel grote Nederlandse ondernemingen huren van Rijnhaave automatiseringspersoneel in. De Britten proberen hiermee een sterkere positie te krijgen op het vaste land van Europa. Eerder werd het Franse Europe Informatique aangekocht.

Rijnhaave werd in 1989 opgericht door Adrie Reinders. Deze ex-directeur van Microlife en HCS stampte het bedrijf in korte tijd uit de grond via overnames. Maar drie jaar geleden moest Rijnhaave de tol betalen voor de snelle groei. De overgenomen bedrijven bleken als los zand aan elkaar te hangen. De interne organisatie was zwak. Ex-IBM'er C. van Vliet moest de groep reorganiseren, maar deze vertrok al snel na ruzie met Reinders. De omzet van het negenhonderd personeelsleden tellende Rijnhaave bedroeg vorig jaar ruim 160 miljoen gulden. Over de winstgevendheid doet de directie geen mededelingen. Als gevolg van de overname komt de dagelijkse leiding in handen van Vera Renema, die al deel uitmaakte van de directie. De nieuwe functie van Reinders is onduidelijk; hij gaat volgens het Financieele Dagblad "de relaties met de klanten in stand houden".
Rijnhaave was de laatste jaren in handen van de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM), Parisbas, Achmea en oprichter Reinders. MU/Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-26T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.