Ordina helpt Rijnconsult aan e-kennis

Ordina Beheer wil de Nederlandse organisatie-adviseur Rijnconsult uit Velp overnemen. De automatiseerder krijgt hiermee een grotere voet tussen de deur van directiekamers. Voor Rijnconsult, met 130 medewerkers in dienst en een omzet van circa 40 miljoen gulden, is met deze aansluiting het probleem van het gebrek aan kennis op het gebied van elektronische handel opgelost.

Alle advieskantoren - groot en klein - zijn naarstig op zoek naar kennis op het gebied van Internetdienstverlening. Aquisities behoren tot de oplossingen. In navolging van de wereldwijde overname van Ernst & Young Consulting door Cap Gemini kiest ook Rijnconsult ervoor verder te gaan onder de hoede van een IT-dienstverlener: Ordina.
Theo Camps, directeur Rijnconsult, vertelt dat zijn firma sterk is in procesbegeleiding, veranderingstrajecten en projectmanagement. "Wij wilden ons ook versterken op het gebied van e-commerce en e-governance. Maar het lukte ons door de snelle marktontwikkelingen niet om daarin competentie op te bouwen. Daarom gingen we op zoek naar een partner."
Het adviesbureau zocht als eerste contact met Ordina. Dat groeide uit tot een overnameplan. Zowel op strategisch als op bedrijfscultureel niveau klikt het tussen beide partijen. Rijnconsult is al 22 jaar actief als adviesbureau en heeft net als Ordina klanten onder overheden, telecombedrijven en financiële dienstverleners. De consultant rekent ook een aantal ondernemingen uit de voedingsmiddelensector tot zijn klanten.

Virus

Rijnconsult blijft voorlopig als zelfstandige eenheid actief binnen Ordina. Dit betekent dat er ook niet-IT-projecten zullen worden uitgevoerd binnen het Utrechtse IT-bedrijf. Volgens Camps is dat voor Ordina geen onbekend fenomeen, omdat het al over een redelijke hoeveelheid consultants beschikt.
Ordina is als een van de weinige ICT-dienstverleners nog niet behept met het pan-Europese virus en beperkt zich in zijn activiteiten tot de Benelux. En niet zonder succes: vorig jaar bedroeg de omzet 258 miljoen euro, met 3100 mensen. De IT-firma hanteert een overnamepolitiek die gericht is op gespecialiseerde, kennisintensieve firma's.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Rik Sanders