Fonds moet nieuwe cao gezicht geven

CNV, de Unie en Vifka tekenen principe-akkoord

Het CNV, de Unie en de werkgevers verenigd in de Vifka hebben een principe-akkoord bereikt over een cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologie-branche.

Bedrijven in de sectoren software en dienstverlening kunnen zich vrijwillig onderwerpen aan de afspraken. Voor de hardware-bedrijven zijn de afspraken minder vrijwillig.
Onduidelijk is hoeveel werknemers er onder de nieuwe cao zullen vallen. J. Struijk, directeur van de Vifka: "Onder de oude cao vielen 15.000 werknemers. Onder de nieuwe zullen dat er meer zijn, maar hoeveel? Dat is voor iedereen nog onduidelijk."
Tegelijkertijd hebben de partijen een 'Fonds Collectieve Belangen ICK-branche' opgericht dat met steun van het ministerie van Economische Zaken handen en voeten moet geven aan de gemaakte afspraken. Struijk: "We moeten nu eerst onze achterban raadplegen. In het vervolg daarop willen we middels dit fonds onderzoek naar de arbeidsmarkt, de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, scholing en nog een aantal andere zaken aanpakken."
De FNV-dienstenbond en de VHP gaan niet akkoord met de cao. Zij vinden het resultaat te mager. Beide werknemersorganisaties zullen niet participeren in het fonds dat CNV, de Unie en Vifka nu hebben opgezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Mark Plekker