Nieuwe HP-baas traditionele topman

'Verwacht van mij geen complexe manoeuvres'

Met Mark Hurd heeft ict-reus HP weer een traditionele baas in huis. De nieuwe topman is vandaag precies een week aan het werk.

Hurd is weggekocht bij kassa- en pinsystemenspecialist NCR. Bij dit bedrijf begon hij in 1980 als verkoper. Hij maakte gestaag carrière bij dit bedrijf uit Dayton, Ohio, wat in maart 2003 culmineerde in de toppositie.
Zo lijkt hij duidelijk meer op voormalige HP-bazen Lewis Platt en John Young. Die worden eerder herinnerd om hun laserjetprinters dan de door kwartaalresultaten geobsedeerde Carly Fiorina.
Uitdaging voor de nieuwe topman is onder meer de druk te weerstaan van de beleggers en financieel analisten. Die willen dat HP de printerdivisie losmaakt van het bedrijf. Achter deze melkkoe verschuilen zich bijvoorbeeld de kwakkelende server- en opslagtak.
De HP-top, de nieuwe man incluis, houdt totnogtoe vol dat alle vijf bedrijfsonderdelen het best tot hun recht komen onder hetzelfde dak.
De 48-jarige Hurd weidde op een eerste persbijeenkomst niet uit over zijn voornemens. Hij beloofde een grondige financiële analyse van de divisies. "Verwacht van mij geen complexe manoeuvres", zei Hurd, gesteund door collega-topfuctionarissen Patricia Dunn en Bob Wayman. Dunn verklaarde de keuze voor de relatief onbekende Hurd met een vergelijking van HP en NCR. Onder Hurds leiding verviervoudigde NCR's beurswaarde. "Hij heeft zijn talenten bewezen. Weliswaar bij een kleiner bedrijf, maar met een vergelijkbare complexiteit."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-08T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.