E&Y Consulting over naar Cap Gemini

Cap Gemini SA moet 11 miljard euro ophoesten voor de consultingtak van Ernst & Young. De overname, die deels contant (375 miljoen euro) en deels via extra aandelen wordt gefinancierd, moet eind juni definitief zijn afgerond.

Nog niet alle vestigingen van het accountant- en adviesbureau, waaronder Nederland, hebben zich al bij de overeenkomst aangesloten. Bovendien moet een meerderheid van alle E&Y-partners de transactie nog goedkeuren.
Het afstoten van de adviespoot gebeurt onder druk van de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze Amerikaanse beurswaakhond vindt het gevaar van belangenverstrengeling tussen de accountant- en adviestakken te groot. Daarnaast zocht het kantoor, net als de andere tot de Big Five behorende firma's, naar een manier om de Internetdienstverlening te versterken. Door de verkoop aan Cap Gemini verzekert Ernst & Young zich van de hiervoor benodigde technologische kennis. Cap Gemini staat door de inlijving in één klap op de Amerikaanse kaart. Van de omzet van Ernst & Young komt 60 procent uit de Verenigde Staten. Daarnaast verviervoudigt de automatiseerder de grootte van zijn positie in Duitsland. Cap is op zoek naar nog meer Duitse versterking, bijvoorbeeld een overname van Debis Systemhaus, de IT-dochter van Daimler Chrysler.
Bij Ernst & Young Consulting werken wereldwijd 18.000 mensen (Nederland: 1000) die vorig jaar een omzet genereerden van 3,5 miljard euro. Cap Gemini telt 40.000 werknemers (Nederland: 7500) en realiseerde in 1999 een omzet van circa 4,4 miljard euro.  RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-03T00:00:00.000Z Rik Sanders