Duits trio bedreigt Nederlandse ict

In het artikel 'Klimmend uit het dal' (Computable 11 februari 2005, pagina 27) schrijft Rik Sanders over de problemen die de Nederlandse divisie van T-Systems probeert te overwinnen. Dit artikel is bij Hans Valkenburg zeer slecht gevallen. De reden waarom is duidelijk.

Met stomme verbazing van Rik Sanders over T-Systems en Duitsland kennisland. Het trio T-systems, Fujitsu, Siemens, met hun hoofdkwartier in het belastingparadijs Zwitserland, zal voor een ware kaalslag onder de Nederlandse ict-dienstverleners zorgen. Ik dacht dat Nederland een kennisland was, maar blijkbaar is dat volgens Computable nu Duitsland geworden.
Wat is de reden dat Computable dit stuk over T-systems plaatst? Wordt hiermee beoogd de laatste Nederlandse ict'ers met Duits kapitaal de genadeslag toe te brengen? Nadat eerst SAP alle Nederlandse spelers (denk aan Baan) van de markt heeft gevaagd, gaan onze Duitse vrienden vrolijk verder het laatste stukjes ict uit Nederland weg te halen. Ook de door Computable niet genoemde Helpdesk en eindgebruikersondersteuning, opleidingen, et cetera, vallen onder de diensten van dit trio.
Misschien is het zinvol de Computable voortaan in de Duitse taal uit te brengen in plaats van in het Nederlands, dat leest wat makkelijker voor onze oosterburen.

P.S.

Na 31 jaar bij een Nederlandse vestiging van een Belgische multinational gewerkt te hebben, sta ik mede dankzij dit trio over twee maanden op 54-jarige leeftijd op straat.< BR>
 
Hans Valkenburg

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-04T00:00:00.000Z Hans Valkenburg