Tivoli voor 1,2 miljard gulden in handen IBM

AMSTERDAM - IBM legt 1,2 miljard gulden neer voor Tivoli, een leverancier van management software voor client/server systemen. In 1991 kozen Unix Systems Laboratories en de Open Software Foundation beide de softwaremanagement diensten van Tivoli als basis voor DME, distributed management environment.IBM heeft zoveel geld voor dit bedrijf neergelegd (de winst bedroeg vorig jaar 50 miljoen dollar), omdat het bedrijf in een sterk groeiende behoefte voorziet aan goede software om grote bedrijfsnetwerken te beheren en te onderhouden.

In een commentaar op de aankoop stelt marktanalist Meta Group dat IBM eindelijk een betrouwbare oplossing voor het management van gedistribueerde computersystemen in huis heeft gehaald. Om tegenwicht te bieden aan ondermeer Computer Associates, Platinum Technology en Hewlett-Packard had IBM deze produktlijn hard nodig, aldus Meta.
In een toelichting zegt IBM-topman Gerstner dat hij verwacht dat voor dergelijke software zelfs een vitale rol is weggelegd. IBM is bereid meer dan een kwart bovenop de gangbare aandelenprijs van Tivoli te leggen.
In november van 1995 stond het aandeel Tivoli nog op 25 dollar. Nu betaalt IBM 47,50 dollar voor een aandeel. MP

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-09T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.