Baan biedt beste basis-beloning

Onderzoek wijst Oracle aan als hét IT-bedrijf om voor te werken

Baan Nederland biedt van de vijftig grootste IT-werkgevers in Nederland het beste vaste salaris. Dit blijkt uit een onderzoek van De Breed en Partners management consultants. Exact eindigt in het onderzoek op de laatste plaats, voorafgegaan door Pink Elephant, Raet, Tas en Ordina.

De Breed en Partners ontwikkelde in samenwerking met de vakgroep Econometrie van de Katholieke Universiteit Brabant een regressie-model, dat een norm aangeeft voor het vaste salaris van een automatiseringsfunctie in 1997. Baan wijkt het meest in positieve zin af van deze norm. Dit betekent overigens niet dat Baan de best betalende werkgever is. Het gaat immers alleen maar over het vaste deel van de salariëring.
Logica komt op de tweede plaats en de IBM neemt de derde positie in. Unisys en Syntegra kennen een positieve afwijking van 10 procent. CMG, EDS en Roccade wijken 9 procent af. Dat het onderzoek niets zegt over variabele salariëring, fiscaal gunstige regelingen en kostenvergoedingen, blijkt wel uit het feit dat Baan voor dit onderdeel drie sterren ontvangt. Vijf sterren is de maximale score.

Top-3

Journalist Henk Mulder heeft onderzoek gedaan naar de 25 beste IT-bedrijven om voor te werken. De resultaten publiceerde hij in een onlangs door Stichting Onderzoek Beste Bedrijven uitgegeven boek. Na een selectie op financiële gegevens en een aantal bedrijfsbezoeken, stelde hij een top-3 samen. Hij toetste op loon, vakantiegeld, pensioen- en spaarregelingen en verzekeringen. Ook winstdeling, bonussen, auto van de zaak, interne promotiekansen, werksfeer en opleidingen maakten deel uit van de selectiecriteria.
Oracle komt in dit onderzoek als beste werkgever uit de bus. Het bedrijf scoort op alle onderdelen goed en biedt een uitstekende winstdeling. Volgens het onderzoek van De Breed en Partners wijkt Oracle 3 procent af van de vaste salarisnorm, goed voor een dertiende plaats. CMG, Info Support, Pink Elephant en Xerox eindigen bij Mulder op de tweede plaats. Baan, Cap Gemini, Exact en ICT Automatisering delen de derde plek.
Opvallend is dat Exact en Pink Elephant, die bij De Breed en Partners in negatieve zin afwijken, wel in deze top-3 voorkomen. Exact scoort volgens Mulder goed op het gebied van interne promotiekansen en winstdeling. Pink Elephant haalt de maximale score op het gebied van opleiding en training. Info Support is het IT-bedrijf met het laagste ziekteverzuim. Het Automatiseringscentrum van de Belastingdienst heeft het laagste personeelsverloop.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-06T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.