Justitie wantrouwt akkoord Intel en DEC

De Amerikaanse Federal Trade Commission breidt diens onderzoek uit naar de overeenkomst tussen Intel en Digital Equipment Corporation (Dec) voor de verkoop van de Alpha-processor van het laatstgenoemde bedrijf. De commissie voorziet 'serieuze anti-trust-problemen' als gevolg van de overeenkomst, die de twee bedrijven in oktober sloten als compromis voor een patent-aanklacht van Dec tegen Intel.

Volgens de toen overeengekomen oplossing fabriceert Intel de Alpha-chip van Digital voor de komende zeven jaar onder licentie in de oorspronkelijke productiefaciliteit in Hudson (Verenigde Staten). Na die periode heeft de chipgigant de optie om de fabriek te gebruiken voor de productie van alleen Intel-chips. De handelscommissie meent dat deze overeenkomst sterk nadelig is voor de concurrentie van Intels Pentium-chip. Zowel Intel als Dec verklaren mee te werken aan het onderzoek en er geheel op te vertrouwen dat de overeenkomst wordt goedgekeurd.
De overheidsinstantie overweegt echter ook beperkingen voor de pogingen van de Pentium-fabrikant om andere markten dan de microprocessor-industrie te domineren. Verwacht wordt dat het nu lopende onderzoek naar Intel en de overeenkomst met Digital niet voor eind dit jaar wordt afgerond.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.