Pink Roccade bestookt met e-mails

Bonden eisen optrekken salarisschalen

Het cao-conflict met Pink Roccade duurt voort. FNV-bondsbestuurder Jan Paul Veenhuizen riep medewerkers van het detacheringsbedrijf op de directie te mailen en sms-berichten te sturen. De vakbond wil dat het bedrijf zich houdt aan een verhoging van de salarisschalen met vier procent.

Eén van de afspraken in de basis-arbeidsovereenkomst van het ict-concern, die loopt tot eind dit jaar, is dat het bedrijf meer budget vrijmaakt voor de lonen. Dit zou gebruikt moeten worden om vier procent salarisverhoging te geven aan automatiseerders in de top van de loonschaal. De directie van het ict-concern weigert volgens Veenhuizen het budget te verhogen. "Ze redeneren: 4 procent van 0 procent is 0 procent."
De e-mailactie is volgens Veenhuizen uitstekend geslaagd: "Ik hoorde van medewerkers dat er gemiddeld twee e-mailtjes per seconde binnenkwamen bij de directie." Van de SMS-actie die donderdag plaatsvond (twee dagen na sluiting van Computable) verwacht hij minder: "De mobiele nummers van de directie zijn minder algemeen bekend."

Chocoladeletter

Het 'spammen' van de directie volgt op handtekeningenacties bij onder meer Civility. Een van de eerste tekenen van verzet bij de medewerkers tegen het weigeren van de loonsverhoging vond begin december plaats. Medewerkers van Pink Elephant Megaplex gaven toen hun directeur de eerder uitgedeelde chocoladeletters terug.
Aankomende woensdag overleggen de leden van FNV, CNV, de Unie en het Hoger Personeel Pink Roccade over verdere acties.
In Voorburg kan directeur personeelszaken Hank Kuit bevestigen dat de e-mailactie geslaagd is: "Ik heb een stuk of zestig mailtjes gekregen. En ik zag enkele stapeltjes papier richting leden van de raad van bestuur gaan." Volgens hem kwamen de meeste e-mailberichten van medewerkers van het rekencentrum in Apeldoorn. "Daar hebben de vakbonden traditioneel een sterke achterban."
Kuit vindt het conflict met de vakbonden "uiteraard heel vervelend". Volgens hem heeft een aantal medewerkers wel begrip voor het standpunt van het bedrijf. De directie wil de reguliere loonsverhoging omruilen voor een eenmalige uitkering achteraf, gebaseerd op het resultaat van 2002. "Dat zal zo'n 3 procent van het loonbudget zijn, die we gaan verdelen over het personeel."
De basis-arbeidsovereenkomst van Pink Roccade geldt nog niet voor de jongste leden van het concern, Pink Roccade Sociale Zekerheid (het vroegere GAK), het rekencentrum van Campina Melkunie Commit en gezondheidszorg ict-dienstverlener Two Way.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.