FNV en Getronics vullen cao verder in

De bonden hebben overeenstemming bereikt met Getronics over verdere invulling van de cao die geldt voor de jaren 1997 en 1998.

Beide partijen hebben diverse loonafspraken gemaakt voor het jaar 1998. In de cao is nu ook prestatiebeloning opgenomen. Deze vorm van beloning, waarbij salarisaanpassingen afhankelijk zijn van de prestaties, is eveneens opgenomen in de cao bij Roccade. Collectieve loonsverhogingen vinden niet meer plaats. Een werknemer gaat er in ieder geval niet op achteruit. Bij slechte prestaties kan de loonsverhoging achterblijven op de inflatiecorrectie, waardoor de werknemer relatief wél minder verdient. Bij goede prestaties kan de medewerker een forse verhoging krijgen. Deze systematiek krijgt vooral vorm in de IT-wereld en is voor de overige sectoren vrij uniek. Het budget van Getronics voor salarisverhogingen is met 4,5 procent toegenomen. De maximale schalen zijn gemiddeld met 2,75 procent verhoogd. Werknemers van Getronics die in de loonschaal zitten, krijgen bij normaal functioneren in ieder geval een verhoging van 2 procent. Bovenschalige werknemers krijgen een eenmalige betaling van 1,25 procent van het loon. Bij uitstekend functioneren ontvangen ze eenmalig 2 procent. Onderhandelaar Gerard van Hees van de FNV is tevreden met het onderhandelingsresultaat. "De cao is nog niet volledig, maar we kunnen ook niet alles in een keer bereiken. Dit resultaat hebben we inmiddels aan onze leden voorgelegd en het is positief ontvangen."   MC
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.