Zakelijke wereld lonkt naar consumenten-tech

De migratie van consumentgebaseerde technologie naar het bedrijfsleven neemt hand over hand toe. Dit concludeert de OTR-groep in het onderzoek ‘What ICT technologies are likely to have an impact during the next three years?’

OTR voerde een enquête uit onder Europese organisaties (uit Nederland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland) met de vraag welke ict-ontwikkelingen de komende drie jaar zullen aanhouden. Business intelligence tools en data research engines worden genoemd, in te zetten bij het groeiend dataverkeer door onder meer blogs en rss-datafeeds. De ondervraagden benoemen verder peer-to-peer-netwerksoftware en piconet.

De onderzoekers zien ook een opmars van consumentenapparatuur in het zakelijk verkeer. Sommige draadloze apparaten worden steeds kleiner en krachtiger, maar de bestaande display-technologie kan niet goed overweg met de verschillende datatypen. Nieuwe apparatuur zal daardoor het licht zien. Daarnaast wijst OTR op het naar elkaar groeien van vastelijntelefonie, mobiele telefoons en multimediaprogrammatuur.

De onderzoekers halen het Amsterdamse project Living Tomor-row aan, waar producten en diensten te zien zijn die de kwaliteit van leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren. Omdat er in de zakelijke wereld een hang is naar het verkleinen van kantoorruimte om kosten te besparen, kijkt men graag naar dit soort projecten. Werknemers moeten namelijk in staat zijn om thuis of onderweg te werken. OTR verwacht dat hightech-snufjes hun modieuze trekjes kwijtraken en snel op grote schaal inzetbaar zullen zijn bij grote bedrijven.

In het rapport staan voorbeelden van consumentenapparaten die geschikt zijn of gemaakt worden voor zakelijk gebruik. Rfid gooit hoge ogen; de techniek kan bijvoorbeeld in pda’s en pocket-pc’s worden ingebouwd. Ook wordt gewezen op de iPod die volgens Apple voldoende geheugen heeft voor zakelijke toepassingen. Verder zullen draadloze pda’s vaker worden ingezet in het dagelijks werkverkeer. OTR ziet bovendien kansen voor de Fastap Phone (een ergonomische mobiele telefoon).


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-23T09:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.