Opta onderzoekt klachten over KPN

Dertig bedrijven hebben bij de toezichthouder Opta geklaagd over problemen met het netwerk van KPN. De bedrijven vinden dat ze worden geschaad doordat KPN Telecom onvoldoende verbindingen ter beschikking stelt.

KPN geeft toe dat er sprake is van schaarste. De oorzaak is dat de vraag naar telecomdiensten wereldwijd sterker groeit dan verwacht. KPN heeft de apparatuur al flink uitgebreid om voor andere bedrijven en zichzelf voldoende ruimte op het net te scheppen. "Twee keer dachten we dat we de zaak onder controle hadden. Maar telkens bleek dat er toch weer te weinig capaciteit was", licht KPN toe.
Opta is een onderzoek om na te gaan of KPN wel voldoende actie onderneemt om de problemen te voorkomen. Het onderzoek staat onder leiding van baron J. van Till, die is verbonden aan adviesbureau Stratix.
Verder heeft het ministerie van Financiën laten weten dat de staat niet van plan is zijn belang in KPN van de hand te doen. Volgens de Belgische zakenkrant l'Echo de la Brusse zou de Amerikaanse telecomgigant Ameritech een bod op KPN overwegen.
Een woordvoerder van KPN bevestigt wel dat het bedrijf op zoek is naar allianties, maar wil niet kwijt of partners daarbij een belang in KPN moeten nemen.
Na het uiteenspatten van het samenwerkingsverband Unisource heeft KPN behoefte aan een sterke internationale partner. Ameritech is met vijftien miljard dollar omzet het vijfde telecombedrijf van de VS. Het Ameritech gerucht volgt op het bericht dat KPN zijn belang in Unisource Belgie wil uitbreiden tot honderd procent.  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-18T00:00:00.000Z Correspondent