India ontwikkelt tweede versie NT-diensten Unix

De Indiase tak van Microsoft ontwikkelt de volgende versie van de Windows NT-diensten voor Unix. Deze software sluit Microsofts eigen besturingssysteem beter aan op de belangrijkste Unix-varianten. De eerste versie van dit product is vorige maand gelanceerd.

"De tweede versie van 'Windows NT Services for Unix' wordt geheel in India ontwikkeld", zegt algemeen directeur Srini Koppolu van Microsoft India. Het softwareconcern heeft een groot onderzoekscentrum in de Indiase stad Hyderabad, ook wel 'Cyberadad' genoemd vanwege de agressieve ambitie van de stad om een plek te veroveren in de wereldmarkt voor software. Koppolu merkt op dat de onlangs gelanceerde eerste versie van de Unix-dienstensoftware deels in India is ontwikkeld.

Klantenwens

Volgens de directeur is Microsoft begonnen aan deze koppeling omdat veel grote klanten hiernaar vroegen. "Zij willen niet twee versies van dezelfde gegevens in huis hebben; de één gebaseerd op NT en de ander op Unix", aldus Koppolu. "Unix- en NT-clientcomputers moeten ongeacht het besturingssysteem van de server uniforme toegang hebben tot informatie op één bepaald punt." De volgende versie van de NT-diensten voor Unix belooft een hoger prestatieniveau en moet in het derde kwartaal van 1999 uitkomen. "We hopen het drie maanden na de lancering van NT 5 uit te brengen; dat besturingssysteem komt in het tweede kwartaal van 1999 uit."  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker