Neways lost problemen bij Duitse ex-Philips fabrieken op

Kosten omlaag na forse reorganisatie

Neways (professionele elektronica) is een eind gevorderd met het oplossen van de problemen bij de Duitse fabrieken die eind vorig jaar van Philips Industrial Electronics werden overgenomen. Het kostenpeil is de afgelopen tijd flink teruggebracht.

Dit bleek vorige week woensdag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van Neways. Bij de produktgroep Prozess- und Maschinen Automation (PMA) in Kassel is behoorlijk gereorganiseerd. Het personeel nam zelfs genoegen met lagere lonen en kortere werktijden. Desondanks is de produktie van meet- en regelelektronica op hetzelfde peil gebleven.
De herstructurering was nodig nadat het derde kwartaal als gevolg van de problemen bij de ex-Philips activiteiten tegenviel. Winst en omzet ontwikkelden zich niet zoals was verwacht. Aanvankelijk leken de nieuw overgenomen bedrijven het goed te doen. In juni van dit jaar stelde Neways de winstverwachting voor 1996 naar boven toe bij. Er werd een 'belangrijke' winststijging voorspeld. Maar in oktober bleek men veel te optimistisch te zijn geweest. Inmiddels is de winstprognose bijgesteld tot 6 miljoen gulden; ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar.

Oprichter terug

Verder werd tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend dat Neways-oprichter Meulensteen tijdelijk weer de touwtjes in handen neemt. Grootaandeelhouder Meulensteen die twee jaar geleden met pensioen ging, treedt op in plaats van de ir J.P.H. Iding. Laatstgenoemde is al enige tijd door ziekte geveld. Meulensteen kondigde aan dat Neways binnenkort van Nuenen naar Eindhoven verhuist. Ook dit remt de omzetontwikkeling enigszins.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-06T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.