CA breidt Unicenter TNG uit met PC-beheer

Enterprise CSI standaard meegeleverd

Computer Associates levert zijn software voor beheer van heterogene IT-infrastructuren voortaan standaard met het product Enterprise CSI (Configuration Standardization Initiative). De beheerfunctionaliteit voor PC's past in het raamwerk van Unicenter TNG. Het beheer van PC's wordt daarmee vereenvoudigd en dus goedkoper.

Unicenter is oorspronkelijk meer gericht op zwaardere systemen. CSI kan gebruikt worden voor softwaredistributie, helpdesk-activiteiten, beveiliging tegen virussen en beheer op afstand.
Net als bijvoorbeeld met het pakket Uppercycle van CMG kan met CSI software op een netwerk van PC's geïnstalleerd worden, waarbij de specifieke configuratie afhangt van het type gebruiker en het type hardware. Volgens Marc Sokol, senior vice-president Advanced Technology, wordt zowel de implementatie als het onderhoud van applicatiesoftware makkelijker: "De meeste organisaties die software van bijvoorbeeld Sap installeren komen vaak niet verder dan een of twee modules. CSI maakt een deel zo'n complex implementatietraject eenvoudiger."

Begeleiden op afstand

De configuraties van verschillende typen gebruikers wordt standaard vastgelegd en geïmplementeerd. Ook kunnen gebruikers op afstand begeleid worden als ze problemen hebben. De systeembeheerder kan op zijn eigen werkplek de problemen op een werkstation bekijken en ze voor de ogen van de gebruiker verhelpen. Verder kunnen onderhoudswerkzaamheden aan PC's in de nacht uitgevoerd worden. De systeembeheerder kan centraal specificeren van welke bestanden een back-up gemaakt moet worden, of welke machines een controle op virussen nodig hebben. De werkzaamheden kunnen dan buiten de gebruiksuren plaatsvinden.
CSI ondersteunt en borduurt voort op eerdere initiatieven van hardwareleveranciers zoals het Desktop Management Initiative (DMI) en het Wired for Management (WfM). CSI is eigenlijk een soort DMI-plus voor Unicenter. Voor elk type gebruiker is, afhankelijk van zijn werkzaamheden, een standaard-configuratie gedefinieerd. Als een PC of een NetPC uitvalt, kan die vervangen worden en weer volgens dezelfde centraal opgeslagen configuratie worden geïnstalleerd. Deze functionaliteit gaat Microsoft standaard in Windows NT 5.0 leveren. Met het zogenoemde 'Intellimirror principe' komt er een kopie van de harde schijf van de gebruiker op een centrale server. Deze variant biedt dus nog ruimte voor individueel ingestelde PC's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.