Microsoft biedt Unix NT-diensten

Microsoft heeft pakket hulpmiddelen gelanceerd dat Unix-besturingssystemen met Windows NT moet verbinden. Deze 'NT Services for Unix'-software komt binnen zes weken op de markt en kost ongeveer 150 dollar per gebruiker. De eerste versie is niet beschikbaar voor alle Unix-varianten; in ieder geval ondersteunt het Suns Solaris en Hewlett-Packards HP-UX.

Microsoft werkt nu samen met Compaq om dit NT-dienstenpakket uit te breiden naar diens besturingssysteem Digital Unix. Greg Sullivan, productmanager bij Microsoft, zegt dat de nieuwe software zich concentreert op vier deelgebieden: interoperabiliteit, beheer-op-afstand, beveiliging en Unix-achtige commando-mogelijkheden. "Veel gebruikers in Unix-omgevingen hebben namelijk veel geïnvesteerd in scripts. We wilden een manier bieden om die scripts op NT te kunnen gebruiken", aldus Sullivan.

Software van derden

"Bestands-interoperabiliteit is echter de meest gevraagde functionaliteit", relativeert de productmanager. Hiervoor biedt Microsoft client- en serverprogrammatuur voor Windows NT's NFS (network file system). Die Unix-software heeft het in licentie verkregen van Intergraph. Het 'Unix add-on'-pakket is namelijk ontwikkeld in samenwerking met die werkstationfabrikant en softwarebedrijf Mortice Kern Systems.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.