Windows 95 krijgt derde tussenversie

Microsoft heeft plannen om in het eerste kwartaal van volgend jaar een herziening van Windows 95 uit te brengen. Deze 'tussenversie' bevat ondermeer verbeterde mogelijkheden voor surfen op het Web. De herziene versie, OEM Service Release (OSR) 2.5, heeft standaard de Internet Explorer 4.0 in zich en bevat ook nieuwe software voor online-diensten zoals het Microsoft Network (MSN), America Online en Compuserve.

OSR 2.5 wordt alleen geleverd aan PC-fabrikanten (OEM's). Het Amerikaanse ministerie van Justitie voert nu een onderzoek uit naar deze handelswijze. Steve Ballmer, de tweede man bij Microsoft, verklaarde vorige week op de Backoffice-conventie in Den Haag niet op de hoogte te zijn van een nieuwe Windows-versie. "Het is waarschijnlijk niet van groot belang, anders zou ik er wel van weten", relativeerde de directeur.

Windows-aftreksels

Het onderzoek van de Amerikaanse overheid naar monopolietactieken van geïntegreerde software, zoals webbrowsers, noemt Ballmer verontwaardigd 'een rechtszaak'. Wat hem betreft is deze ongegrond en irrelevant. "Wij brengen Windows 98 gewoon uit in het tweede kwartaal volgend jaar en NT 5.0 in het derde kwartaal", verzekerde de topman. Deze beide besturingssystemen zijn geïntegreerd met de Explorer 4.
Microsoft zou verder Windows CE, diens besturingssysteem voor palmtopcomputers, wijzigen. Toekomstige versies van deze software worden niet langer Windows-aftreksels, maar op zichzelf staande, gespecialiseerde besturingssystemen. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.