Acer zoekt het hogerop

Tijdens een bijeenkomst op Malta onthulde de nieuwe topman van Acer, Gianfranco Lanci, de strategie van de fabrikant en analyseerde hij de Europese markt.

  
Lanci: "In de segmenten waarin we meespelen willen we steeds op redelijke termijn bij de top drie kunnen horen, anders handhaven we activiteiten in een dergelijk segment niet."
Er zijn tot nu toe in 2004 meer computers verkocht dan verwacht. In de Emea-regio gaat het om 8,2 miljoen desktops tegen 3,4 miljoen notebooks. Kijkend naar de totale pc-markt is in de Emea-regio een jaar op jaar groei van 19 procent te zien. Gianfranco Lanci: "De eerste helft van 2004 was bijzonder positief, dat zal ook de tweede helft nog zo zijn, maar wellicht hebben we de echte piek in de verkopen al bereikt."
Aanval op top desktopmarkt
Acer opent ook in Nederland de aanval op de desktopmarkt en wil op korte termijn een topspeler zijn. Marc Pauly, country manager Benelux: "Met nieuwe producten en tegen een scherpe prijs willen we een groot marktaandeel veroveren." De fabrikant kiest daarbij voor een zelfde methode die ook leidde tot een toppositie binnen de notebookmarkt.
Ook op het gebied van servers wil Acer nadrukkelijker van zich doen spreken: "de verkoop van servers vereist een andere aanpak, omdat het in veel mindere zin commodity producten zijn. Door gebruik te maken van expertise bij onze verkooppartners denken we echter concurrerend te zijn met collega fabrikanten."
Opvallend zijn de verschillen tussen de diverse Europese landen: "Van elke drie computers wordt er één verkocht buiten West-Europa." De invloed van de sterk in waarde fluctuerende dollar is (nog steeds) groot op de pc-verkopen in Europa. "Alleen als de dollar niet verder in waarde daalt zullen de prijzen niet verder zakken."
De sterke groei in desktopverkoop is verrassend. "Het vervangen van pc's in het bedrijfsleven is toch eindelijk op gang gekomen." Lanci ziet die trend ook wel bij de midden- en kleinbedrijven, maar merkt dat daar eerder sprake is van een inhaalslag richting notebooks. Consumenten vervangen momenteel vrij massaal, om gebuikt te kunnen maken van verschillende vormen van digitaal entertainment.

Sterk in notebooks

Fabrikant Acer heeft zich ontwikkeld tot een topspeler binnen de notebookmarkt in Europa, en wil datzelfde bereiken bij pc's, servers en beamers. Lanci: "In de segmenten waarin we meespelen willen we steeds op redelijke termijn bij de top drie kunnen horen, anders handhaven we activiteiten in een dergelijk segment niet."
Voor de nabije toekomst verwacht de topman een duidelijke push door Intel en Microsoft richting Media Center, ook omdat het prijsverschil met de traditionele pc kleiner wordt en er een groter aanbod aan producten en diensten ontstaat waarvoor een Media Center nodig is. "Bottleneck zis echter de beschikbaarheid van breedband. In Europa zal in 2007 een derde van de huishoudens een breedbandaansluiting hebben."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T00:00:00.000Z Mels Dees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.