Unisys en Microsoft werken samen aan NT

Mainframefabrikant Unisys en Microsoft maakten eind vorige week een samenwerkingsverband bekend om Windows NT bedrijfskritisch te maken. Hierbij ontwikkelen de twee firma's nieuwe diensten en software voor dit besturingssysteem. "NT is enorm populair èn het krijgt nu het benodigde momentum", zei Larry Weinbach, de kersverse directeur van Unisys, over de overstap van zijn bedrijf naar dit besturingssysteem.

"Allereerst verzorgen wij samen met Microsoft vijf nieuwe ontwikkelcentra met ruim 2000 NT-experts", zette Weinbach uiteen. Unisys zal deze zogenoemde 'centers of excellence' opzetten. "De benodigde software-ontwikkelaars voor NT worden geleverd door beide bedrijven", benadrukte de nieuwe topman. Weinbach volgde vijf weken geleden James Unruh op als president van het bedrijf. Daarvoor was hij directeur bij adviesbureau Andersen Consulting. "Tussendoor ben ik nog enkele weken gepensioneerd geweest, maar mijn vrouw hield dat niet uit", grapt de topman.
De nu getekende overeenkomst met Microsoft omvat verder een hechte integratie van de Clearpath- en Aquanta-servers van Unisys met Windows NT van Microsoft en diens SQL-serversoftware. Unisys stapt intern over van groupware Lotus Notes naar Exchange en gebruikt voortaan ook Internet-producten van Microsoft. Weinbach verstrekte geen details over de precieze inhoud van de overeenkomst.

NT-integratie met Unisys

"Wij willen uiteindelijk nieuwe markten ontsluiten voor Windows NT", luidde de boodschap die de Unisys-directeur uitdroeg. Hierbij mikt het bedrijf met name op de deelgebieden voor grote bedrijfssystemen, zoals financiële- en overheidsdiensten, waar het al jaren actief is. Voor de financiële sector moet dit initiatief geautomatiseerde systemen opleveren voor betaling en bezorging. Reg eri ngsklanten zouden software kunnen verkrijgen om processen voor belastingen, openbare veiligheid en juridische diensten te stroomlijnen.
Uiteindelijk wordt Microsofts bedrijfsplatform, dat gebaseerd is op Windows NT, geïntegreerd met de informatiesystemen van Unisys. Dit toekomstige softwarepakket omvat ondermeer de Back Office server en andere Internet- en desktopprogrammatuur. Eind dit jaar komt Unisys met meer concrete plannen en producten. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.