Microsoft ziet in MKB serieuze groeimarkt

Backoffice small office server levert gemak

Terwijl Bill Gates banken en andere grote ondernemingen warm probeert te maken voor Windows NT (denk aan de Scalability Day in mei), gaat topman nummer twee, superverkoper Steve Ballmer het midden- en kleinbedrijf paaien.

Voor het MKB heeft de softwaremaker uit Redmond een speciale versie van Windows NT uitgebracht, de Backoffice Small Business Server (SBS). Er kunnen in deze versie niet meer dan 25 pc's aangesloten worden. Het installeren en beheren van SBS zou gedaan kunnen worden door mensen zonder noemenswaardige netwerkkennis.
Volgens Steve Ballmer zijn er wereldwijd 75 miljoen kleine bedrijven die tezamen 70 miljoen PC's bezitten. Dat afgezet tegen de 33 miljoen PC's die de top 8500 van grote ondernemingen hebben opgesteld, geeft aan dat we inderdaad over een forse markt spreken. Toch is daarmee succes niet verzekerd, zoals netwerkleverancier Artisoft heeft ondervonden. Artisoft richt zich ook op het mkb, ze gebruiken in hun presentaties bijna gelijkluidende marktcijfers als Ballmer, maar toch is het bedrijf nooit echt doorgebroken met het Lantastic-besturingssysteem. Dat ondanks de eenvoud van de software en relatief lage prijs en goede aansluitbaarheid van Apple's en Dos-machines.
Microsofts Backoffice voor het mkb heeft eigenschappen die aantrekkelijk lijken. Bijvoorbeeld het delen van modems in een modempool. Of de grote eenvoud van bediening en installatie. Bij voorbeeld get aanmaken van een nieuwe gebruiker, het delen van printers en het zenden en ontvangen van faxen via het netwerk is simpel.
Om ook oude PC-hardware nog wat langer mee te laten gaan, overweegt Microsoft zijn Windows Terminal-software aan de SBS toe te voegen. Daarmee is het mogelijk een afgeschreven 386-PC een tweede leven te geven. Microsoft verwacht dat de verkoop van Backoffice fos Small Business server niet al te gemakkelijk zal verlopen. "We moeten nu immers aan ondernemers verkopen die weinig technische kennis bezitten", aldus Steve Ballmer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Ad Mulder
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.