Open onderzoeksdata

De nationale organisatie voor digitale opslag en verspreiding van onderzoeksdata in de alfa- en gammawetenschappen DANS (Digital Archiving and Networked Services) gaat van start.

DANS, de organisatie voor digitale opslag en verspreiding van onderzoeksdata, heeft de deuren van haar website geopend. De activiteiten en diensten van de organisatie zijn voornamelijk digitaal, vandaar dat er virtuele in plaats van fysieke deuren werden geopend.
De KNAW (Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen) en de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) namen vorig jaar het initiatief voor DANS. Zij vreesden dat opslag en verspreiding van digitale onderzoeksgegevens in de alfa- en gammawetenschappen zouden gaan achterlopen, terwijl de groeiende elektronische mogelijkheden juist een snelle vooruitgang mogelijk maken.
DANS wil bijdragen aan het hergebruik van gegevens en aan het streven naar open toegang en -archieven. De organisatie zorgt er onder meer voor dat databestanden bij (semi-) overheidsorganisaties voor onderzoekers toegankelijk zijn. [KL
 
http://www.dans.knaw.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-04T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.