RS/6000 wint aan snelheid

IBM rust zijn RS/6000 Unix-systemen uit met snellere processoren en softwarepakketten voor elektronische commercie. Deze lijn zware computers gebruikt zowel Power PC- als IBM's eigen Power2-processoren.

De nieuwe 43P-server is nu verkrijgbaar met een 200 MHz of een 332 MHz Power PC 604e-processor. Het bedrijf laat hiermee de 233 MHz-versie van deze chip links liggen. De 43P wordt geleverd met versie 4.3 van IBM's AIX-besturingssysteem. Het bedrijf heeft daar nieuwe Internet-functionaliteit aan toegevoegd. Daarnaast bestaat er een afgeslankte RS/6000-variant die onder de naam 'Deep Blue junior' dienst doet als werkstation annex lichte server.
Deze machine, met de naam Model 397, draait op Power2-chips van 160 MHz en is toegespitst op grafische toepassingen. Deze Risc-machine kan 1 gigabyte aan geheugen adresseren en heeft daarbij een bandbreedte-plafond van 2,5 GB per seconde. Op het Nederlandse schaakkampioenschap in Rotterdam vorige week werd 'Deep Blue junior' gedemonstreerd. Jan Timman streed daar tegen Predrag Nikolic om de nationale titel. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.