Bedrijven negeren NC

Network Computer Incorporated (NCI), een dochteronderneming van softwarefirma Oracle, ziet de grootste toepassing voor de Netwerkcomputer in de consumentenmarkt. Daar zal deze 'thin client' dienst doen als universeel apparaat voor Internet-toegang, interactieve televisie en elektronisch betalen.

Deze machine levert bedrijven vooral simpeler en daardoor goedkoper beheer van bestaande infrastructuren. Hiervoor zijn zware netwerkservers vereist die de data of zelfs de applicaties voor de NC's huisvesten. NCI heeft naast NC's dan ook een zoegenoemde 'network-in-a-box'-servers. Het bedrijf lanceert deze maand nieuwe producten en komt begin volgend jaar met nieuwe modellen.
"De rol van de NC in de onderwijswereld is relatief klein en zal dat waarschijnlijk ook wel blijven", meent Mauro Righetti, Europees directeur bij NCI. In schril contrast hiermee staat de enorme groei die NCI en onderzoeksbureaus als IDC en Zona Research voorspellen in de consumentensfeer. Op dit moment zijn er ongeveer 3 miljoen NC's in deze sector. Onderzoek wijst uit dat die hoeveelheid tegen het jaar 2000 ruim twintig keer zo groot zal zijn. Het bedrijfsleven zal meegaan in deze NC-groei, maar blijft relatief klein vergeleken bij het marktaandeel van de individuele thuisgebruiker. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.