Digital mikt op top Unix-markt

DEC heeft een aantal nieuwe producten gepresenteerd. Het betreft een nieuw Unix-besturingssysteem, servers met een verbeterde Alpha-processor en geavanceerde clustertechnologie. Digital Unix versie 4.0D, de Alphaserver 8000 5/625 met de gelijknamige 8000 21264-processor en Trucluster Available Server 1.5 zijn eind dit jaar verkrijgbaar.

Het nieuwe besturingssysteem zou software met 17 procent versnellen ten opzichte van voorganger versie 4.0C. Daarnaast ondersteunt het 30.000 e-mail- of Internet-gebruikers gelijktijdig en biedt het aparte inlog-mogelijkheden voor Windows NT.
Digital vermeldt ook trots dat dit systeem is voorbereid op het millennium-probleem. Het bedrijf beweert dat de nieuwe hardware de prestaties van programma's verdubbelt. Om de servers aantrekkelijker te maken, verlaagt DEC de prijzen van 4 GB-geheugenmodules met bijna 40 procent.
Met deze producten en de bijbehorende diensten wil Digital een stevige positie veroveren in de markt voor zware Unix-systemen. Analisten menen echter dat er nog onvoldoende geoptimaliseerde applicaties voor dit nieuwe Unix-platform zijn. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.