Tivoli werkt aan beheer van applicatiesoftware

AMSTERDAM - Nog voor het einde van dit jaar komt Tivoli - onderdeel van het IBM-concern - met software voor het beheren van omgevingen waarin zowel mainframes als Unix- en NT-systemen voorkomen. Het bedrijf integreert de eigen management-software met IBM's Systemview.In de loop van volgend jaar komt er bovendien een hulpmiddel op de markt waarmee gehele applicaties in de gaten te houden zijn. Dit in tegenstelling tot de meeste beheerstools die op dit moment te krijgen zijn en die onderdelen van de computerinstallatie in de gaten houden.

Directeur Frank Moss van Tivoli stelt dat het met deze nieuwe produkten voor het eerst mogelijk wordt om een transactie in een heterogene omgeving van begin tot einde te garanderen.

Vinger aan de pols

In een recent gesprek van Computable met consultant Patrick McBride van Meta Group kwam dit aspect aan het licht als één van de belangrijkste tekortkomingen in bestaande beheersomgevingen. Ook gaf deze consultant aan dat het slecht gesteld was met de integratie tussen mainframes en 'open' omgevingen. Het lijkt erop dat Tivoli nu de vinger legt op deze twee 'zere plekken'.
De nieuwe produkten zijn een direct gevolg van de acquisitie van Tivoli door IBM. IBM's aloude beheersomgeving Systemview is inmiddels ondergebracht bij Tivoli. Eén van de ontwikkelpartners van Tivoli, softwareleverancier Candle, zegt hierover bij monde van Pete Marshall: "Eindelijk lijkt de jarenlange belofte, die IBM met Systemview deed, bewaarheid te worden."

600 Partners

Overigens is Candle niet de enige onderneming die met Tivoli werkt aan de verdere ontwikkeling van de Global Enterprise Manager. Directeur Moss stelt inmiddels te beschikken over zeshonderd ontwikkelpartners. Als voorbeelden noemt hij verder organisaties als Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Platinum, en zelfs, sinds kort, zijn belangrijkste concurrent, Computer Associates.
"Tot voor vorige week zou ik CA niet genoemd hebben, maar nu ze Cheyenne overnemen, is het bedrijf via deze route mede-ontwikkelaar aan de Tivoli Management Environment geworden", aldus Moss. Voor alle partners wordt er aan het einde van deze maand een bijeenkomst georganiseerd in Austin (Texas). MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-18T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.