Eerste bèta Windows NT 5.0 veelbelovend

De nieuwe versie van Windows NT krijgt duidelijk vorm en lijkt de beloftes van Microsoft waar te maken. De eerste bèta van NT 5.0 werd vorige week in de VS gedemonstreerd en verspreid onder 6200 ontwikkelaars op de Professional Developers Conference van Microsoft in San Diego.

De eerste reacties zijn veelbelovend. Volgens een enquête onder de aanwezigen zal 70 procent van de programmeurs applicaties ontwikkelen voor het nieuwe besturingssysteem. Verder ondersteunen ook bedrijven als Baan, Cisco, Hewlett-Packard, Peoplesoft, Sap en Computer Associates het nieuwe NT.
Software-ontwikkeling voor dit platform moet vereenvoudigd worden door de Windows 'distributed internet application'-architectuur (DNA). Dankzij deze nieuwe programmeer-opzet verkrijgt PC-software ook netwerkfunctionaliteit.
Het Windows DNA voldoet dan ook aan diverse open industriestandaarden van ondermeer het World Wide Web Consortium (W3C) en de Internet Engineering Task Force (IETF), aldus Microsoft.
Het bedrijf wil met NT 5 uiteindelijk een naadloze integratie van PC's en het Internet bereiken. Hierbij belooft de softwareproducent toch compatibiliteit met bestaande applicaties èn een verbeterde schaalbaarheid voor nieuwe programmatuur.

Levensbelang

De langverwachte versie NT-bèta bevat nog meer componenten wier succes van levensbelang is voor de softwaregigant. Eén van die elementen is de vernieuwde Common Object Model-technologie (Com), waarmee de noodzaak voor middleware wordt omzeild. "We zetten de toekomst van het hele bedrijf hier op in", benadrukte vice-president Jim Allchin van Microsoft.
"NT 5 verandert de wijze waarop software wordt geschreven, hoe netwerken worden gedistribueerd en op langere termijn de manier waarop eindgebruikers samenwerken met hun systemen", voorspelde Allchin. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.