IBM komt met servers voor ISP's

IBM zet de aanval op Sun Microsystems in met drie nieuwe producten. Het computerbedrijf introduceert de Netfinity 4000R, die de codenaam Intimidator draagt, nieuwe RS/6000-systemen en Unix-software De Netfinity 4000R is speciaal bedoeld voor Internetproviders die hun bestaande machinepark door de enorme groei van Internet continu moeten uitbreiden.

De Netfinity 4000R beschikt over twee Pentium III-processoren, is slechts anderhalve inch dik en kost tussen de 3000 en 4000 dollar. Maximaal kunnen 42 Intimidators aan elkaar worden gekoppeld.
De RS/6000-reeks is uitgebreid met een tweetal basismachines, Power3 SMP-nodes en de T70 technische server. Het belangrijkste nieuws vormen de RS/6000 S80 en B50. Eerstgenoemde, bekend onder de codenaam 'Magic Box', maakt gebruik van maximaal 24 Power4-processoren - de eerste volledig op koper gebaseerde microprocessoren. Er is ook een geclusterde versie van deze machine beschikbaar. De HA-S80 is met name geschikt voor grote Unix-gebruikers. De B50, ofwel Pizzazz, is een RS/6000 equivalent van de Netfinity 4000R. Voor deze machine is ook een nieuw opslagsubsysteem beschikbaar, de 2104 ESP 'Oyster'. Deze geeft gebruikers meer dan 0,33 terabytes aan opslag.
Gelijktijdig met deze aankondiging is ook versie 4.3.3 van AIX vrijgegeven. Daarin zijn een groot aantal elementen van de mainframeservers opgenomen.
Hoewel Sun al een groot deel van de ISP-markt in handen heeft, denkt IBM met de Netfinity 4000R en de nieuwe RS/6000-systemen een goed wapen voor de strijd te hebben. De Sun-servers draaien voornamelijk op Suns eigen besturingssysteem. De Netfinity van IBM is daarentegen de eerste die primair onder Windows NT draait.
in de loop van dit jaar ook speciale software, services en financieringsmogelijkheden voor de Internetaanbieders bij IBM op de agenda staan.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Henk Boot