Uniforme bestanden voor Unix en NT

Veritas Software richt een consortium op met "vooraanstaande NT-opslagleveranciers" om de verschillende bestandsformaten voor Unix en Windows NT tot elkaar te brengen.

Een uniform bestandsformaat is in toenemende mate aantrekkelijk door de groeiende populariteit van het 'opslagnetwerk'. Hierbij is opslag niet meer gekoppeld aan een specifieke computer, maar beschikbaar voor alle apparaten in een netwerk.
Het gevaar bestaat echter dat dit 'Open NT'-consortium simpelweg een nieuw bestandsformaat introduceert. Analisten verwachten niet dat Microsoft en Sun een alternatief voor hun eigen bestandssysteem aanvaarden. Dit zou het initiatief van Veritas kunnen dwingen tot een derde bestandsformaat dat de andere twee omvat. Tegelijkertijd werkt Unix-leverancier Santa Cruz Operation (SCO) - samen met een aantal opslagbedrijven - al aan de integratie van Unix- en NT bestandsopslag. Ondertussen ontwikkelen opslagfirma's zoals EMC, Amdahl, Sun en Storagetek faciliteiten voor het delen van bestanden tussen mainframes en zware Unix-systemen.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-08-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.